Domácí pizza

27.09.2014 13:10

Jelikož miluji italskou kuchyni, rozhodla jsem se naučit vařit pro Itálii typické jídlo-PIZZU. Zjistila jsem, že na tom není nic těžkého. Nejtěžší částí je, připravit si dobré těsto. Práci si můžete usnadnit tím, že si těsto koupíte. Nic méně tuto variantu nedoporučuji. Nevíte, co přesně v těstě je.

V obrázcích přikládáme podrobný postup jak těsto připravit, včetně obrázků.

Pizzu jsem včera připravovala poprvé a musím říct, že se opravdu povedla. Dělala jsem 2 pizzy a jen se po nich zaprášilo. J

Výhodou je, že si můžete na těsto dát to, co máte rádi. Není to nijak omezené. Pizzu můžete dělat slanou (sýr, šunka, žampiony, cibule, kukuřice, rajčata, paprika,..) anebo i sladkou (čokoláda, lentilky,..). Já sama za sebe upřednostňuji slanou variantu.

 

Suroviny

Na těsto:

* ½ kostky droždí (asi 21 g)

* ½ lžičky cukru

* 1 lžička soli

* 2 lžíce olivového oleje

* 250 g mouky

 

Obloha na pizzu:

* 1 rajčatový protlak

* asi 10 cherry rajčátek

* oregáno

* petrželka

* sůl

* pepř

* cibulka

* kuřecí šunka

* mozzarella

* ementál

* kukuřice

* žampiony

* domácí klobása

 

Postup

Těsto připravíme podle návodu. Než těsto vykyne, připravíme si rajčatovou omáčku na pizzu. Do misečky vyklopíme 1 rajčatový protlak, nadrobno nakrájené cherry rajčátka a dochutíme orgánem, petrželkou, solí a pepřem. Poté si nakrájíme na tenké plátky žampiony, klobásku, asi půlku cibule, mozzarellu. Nastrouháme si ementál.

Poté, co nám těsto vykynulo, tak ho rozválíme na tenký plát. Na ten dáme rajčatový podklad a na něj dáme námi zvolené přísady.

Pizzu pečeme v troubě rozehřáté na 200 °C asi 10-20 minut. Hotovou pizzu nakrájíme na trojúhelníčky.

Přejeme dobrou chuť

P+M